γράφει ο Πάνος Κωνσταντόπουλος

Διακόσια χρόνια Ελλάδα. 40 χρόνια Ευρώπη. Ηµεροµηνίες-σταθµοί ή σκουριασµένες ταµπέλες; Προβληµατιζόµαστε ή γιορτάζουµε; Οι Έλληνες συνηθίζουµε να χωρίζουµε την Ιστορία σε «καλή» και «κακή». Σε «δική µας» και «των άλλων». Η Ιστορία όµως είναι µία. Με πολλές πλευρές -όπως και πληγές- που µια σύγχρονη κοινωνία πρέπει να τις προσεγγίζει, να τις µελετά, να τις συζητά, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

Στις σελίδες που ακολουθούν το «gr mag» βουτάει µε θάρρος στους δύο αιώνες που έχουν περάσει από την Επανάσταση του 1821. Με τη βοήθεια ιστορικών, δηµοσιογράφων, ανθρώπων της τέχνης και του λόγου, ρίχνουµε ψύχραιµες µατιές στο παρελθόν µας. Ιδιαίτερα σηµαντικό θεωρώ το γεγονός ότι το «gr mag» κυκλοφορεί µε 21 διαφορετικά εξώφυλλα µε έργα που φιλοτέχνησαν, αποκλειστικά για το περιοδικό, αναγνωρισµένοι δηµιουργοί. Τα 21 αυτά έργα θα εκτεθούν στους δρόµους της Αθήνας µαζί µε τις επίκαιρες επισηµάνσεις 21 ανθρώπων «των γραµµάτων» – τις δικές τους ιστορίες µπορείτε να τις ακούσετε στα podcast του «pod.gr».

Τροφή για σκέψη λοιπόν για να µην ονειρευόµαστε σαν τον Καραγκιόζη.  Ή µάλλον για να έχει υλικό για τα επόµενα όνειρά του ο Καραγκιόζης (ας µην τον αποκλείσουµε και αυτόν από τους «εορτασµούς»).

Date:
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social